EHDOT & TIESOSUOJA

Yleistä

Verkkokaupan tuotteita myy Kalustepisara Oy (y-tunnus 1026060-7). Myymme tuotteita yksityis- ja yritysasiakkaille Suomeen (toimitus mahdollinen myös muihin maihin, kysy lisää info.ekopeikko@gmail.com). Hinnat sis. ALV 24 %. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. 

Sopimusehdoissa noudatetaan Suomen lakia. Kuluttajan tulee noudattaa tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta verkkokauppaa käyttäessään. Kuluttajan tulee myös tutustua sopimusehtoihin.

Asiakas sitoutuu pitämään salasanansa henkilökohtaisena ja vastaa tunnuksillaan tapahtuvasta asioinnista verkkokaupassa.

 

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö maksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. 

Kuluttajan tulee palata maksutapahtuman jälkeen takaisin verkkokauppaan, jotta tilauksesi etenee loppuun ja saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi.

Tilaaja on velvollinen tarkastamaan tuotteet ja niiden ominaisuudet haluamikseen ennen tilauksen vahvistamista ja maksamista Ekopeikko.fi sivustolla. Tilaus on sitova, kun asiakas on sen sivustolla vahvistanut ja maksanut. Sekä Ekopeikko.fi että kuluttaja sitoutuvat sopimukseen ja ovat velvollisia noudattamaan tilaushetkellä voimassaolevia tilaus – ja sopimusehtoja kaikilta osin.

Kuluttajan tehtyä tilauksen hänen katsotaan hyväksyneen kauppaan liittyvät ehdot, tuotteiden ominaisuudet, voimassa olevat hinnat ja toimitusajat sekä myös sen, että tuotteiden sävy voi luonnossa poiketa hieman nettisivuilla esitetyistä värimalleista.

Tilauksen jälkeen kuluttaja saa sähköpostitse tilausvahvistuksen. Kuluttajan tulee tarkistaa, että tilausvahvistuksen sisältö on oikea. 

Hinnat

Tuotteiden voimassa olevat hinnat näkyvät Ekopeikko.fi sivustolla. Ilmoitettuihin hintoihin sisältyy ALV 24 %. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja ellei muuta ole mainittu. Voimassa oleva hinta on euroissa (EUR). Ekopeikko.fi pidättää oikeuden hinnan muutoksiin ja tilauksen perumisen ”selvissä hintavirhe” -tapauksissa. Hintavirhe tapauksissa virheellinen hinta on niin selkeästi oikeasta hinnasta poikkeava, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän virheellisyys esimerkiksi nollahintaiset tuotteet tai desimaalivirheet hinnan ilmoittamisessa. Poikkeukselliset toimituskulut, jotka on määritelty tiettyihin euromääräisiin rahasummiin, perustuvat tilattavien tuotteiden kokonaissummaan alennusten jälkeen. 

 

Toimitusehdot

Kuluttaja on velvollinen ilmoittamaan yhteystietonsa tarkasti tilausvaiheessa. Ekopeikko.fi ei vastaa kuluista ja seuraamuksista, mikäli tilaajan antamat osoitetiedot osoittautuvat puutteellisiksi tai virheellisiksi. Tuotteet siirtyvät toimitettaviksi, kun asiakas on maksanut tuotteet ja suoritus näkyy järjestelmässä.

 

Lopulliset toimituskulut kuluttaja näkee aina tilauksen teon yhteydessä.

 

Huomaamaton lähetys

Mikäli toivot lähetyksen olevan mahdollisimman huomaamaton kirjoita tilauksen lisätietoihin ”huomaamaton toimitus”. Tällöin toimitus lähetetään valkoisessa tai ruskeassa pakkauksessa ja lähettäjänä on Kalustepisara Oy.

 

Toimitusaika

Tilauksen käsittely-/pakkausaika on 1-3 arkipäivää tilauksen ja maksun kirjautumisesta. Valtaosa tuotteista on Suomen varastossamme ja niiden toimitusaika on yhdestä kolmeen (1-3) työpäivää.

Muiden kuin Suomen varastossa olevien tuotteiden eli tilaustuotteiden toimitusaika on aina pidempi yhdestä neljään (1-4) viikkoa. Mikäli tilauksen toivotaan toimitettavan tiettyyn päivämäärään mennessä, on siitä mainittava erikseen esim. tilauksen teon yhteydessä. Ekopeikko.fi toimii toimituksen suhteen kuluttajien tarpeiden mukaisesti, mikäli se on kohtuudella mahdollista.

 

Kaikki Ekopeikko.fi:n toimitukset tapahtuvat Postin tai Matkahuollon välityksellä. Lähetystapa riippuu lähetyksen koosta ja tuotteen toimitusosoitteesta. Kuluttaja päättää toimitustavan kassalla. Ostoksen ylittäessä euromäärällisesti ilmaisen toimituksen rajan toimitetaan paketti veloituksetta lähimpään kuljetusliikkeen (esim. Posti) toimipisteeseen.

Ekopeikko ei ole vastuussa siitä, mikäli paketin kuljettanut huolitsija valitsee paketille vaihtoehtoisen noutopisteen.

Ekopeikko.fi ei ole vastuussa viivästyksistä, joihin ei itse kykene vaikuttamaan. Tällaisia ovat esimerkiksi tehtaiden tuotantoon ja kuljetuskalustoon liittyvät ongelmat.

 

Palautukset 

Kuluttajalla on oikeus palauttaa käyttämättömät tai vialliset tuotteet neljäntoista (14) päivän kuluessa tuotteen/tuotteiden vastaanottamisesta. Palautettavan tuotteen ja tuotepakkauksen tulee olla olennaisesti samassa kunnossa kuin sitä vastaanotettaessa. Palautettavan tuotteen tulee myös olla käyttämätön ja alkuperäisessä avaamattomassa pakkauksessaan sekä myyntikuntoinen. Palautustuotteissa ei saa olla eläinten karvoja, pölyä tai muita roskia. Mikäli tuotteessa on eläinten karvoja/pölyä/roskia, emme hyväksy palautusta. Kuluttajan tulee tehdä palautusilmoitus sähköpostitse ENNEN tuotteen palauttamista ja lisätä palautuslomake palautuksen mukaan.

Ekopeikko.fi ei hyväksy palautusta, joka on tehty ilman yhteydenottoa tai hyväksyttyjen palautusohjeiden noudattamista. Tällaisessa tapauksessa toisen osapuolen katsotaan rikkovan sopimusehtoja ja Ekopeikko.fi toimittaa palautuksen takaisin asiakkaalle tämän kustannuksella tai pidättää palautettavasta summasta toimistomaksun 20€.

 

Kuluttajansuojalaissa on määritelty tuotteet, joita vaihto- ja palautusoikeus ei koske, kuten mittatilaustuotteet. Mittatilaustuotteita ovat mm. kaikki asiakkaan toiveiden mukaan toteutetut tai räätälöidyt tuotteet.

 

Palautuksesta aiheutuvat posti- ja käsittelykulut, ovat asiakkaan vastuulla.

Lähetyksen noutamatta jättäminen ei ole tilauksen peruminen eikä oikeuta rahojen palauttamiseen. Noutamatta jätetyistä lähetyksistä palautustilanteessa peritään 20€ suuruinen toimistomaksu sekä toimituskulut. Tilauksen uudelleen lähettämisestä aiheutuvat kulut tulevat vastaanottajan maksettaviksi. 

Jos tilauksesi mukana on tullut maksuton bonus-tuote (kaupanpäällinen, kylkiäinen tms.) ja kampanjan ehdot eivät tuotteiden palauttamisen jälkeen enää täyty, palauta bonus-tuote palautuksen mukana. Palauttamattomista bonus-tuotteista peritään niiden arvo.

Mikäli tilaus sisältää kampanjakoodilla saadun edun, alennuksen tai ilmaisen toimituksen ja tuotteita palautettaessa tilauksen arvo jää alle kampanjassa osoitetun minimisumman, alennus peruuntuu tai pienenee. Erotus veloitetaan palautettavasta summasta.

Yritysten välisessä kaupassa ei sovelleta kuluttajasuojan mukaista palautusoikeutta.

 

Reklamaatio

Mikäli kuluttajalle toimitettu tuote on viallinen tai vahingoittunut kuljetuksen aikana, ota valokuvat sekä pakkauksesta että tuotteesta. Lähetä kuvat ja lisätiedot tilauksestasi sähköpostitse info.ekopeikko@gmail.com kolmen (3) päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Asiakaspalvelustamme ollaan sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Säilytä aina myös vahingoittunut kuljetuspakkaus. 

 

Ekopeikko.fi ei vastaa

a) tuotteen vääränlaisen käsittelyn tai käytön aiheuttamista vaurioista

b) vääränlaisen säilytysolosuhteen aiheuttamista vaurioista

c) tuotteen normaalikäytön aiheuttamasta kulumisesta.

Toisinaan voi käydä niin, että huolellisesta pakkaamisesta huolimatta kuljetuksen yhteydessä paketit voivat vaurioitua. Kuluttajan tulee jo lähetyksen vastaanottaessaan välittömästi tarkistaa pakkausten kunto. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilattu tuote/tuotteet ovat vaurioituneet, tulee kuluttajan tehdä välittömästi vahinkoilmoitus kuljetusliikkeen edustajalle.

Oikeus evätä tilaus

Ekopeikko.fi pidättää oikeuden evätä tilauksen tarvittaessa

 

Tietoturva

Asiakas on tietoinen siitä, että avoimen tietoverkon käyttö sisältää tietoturvallisuusriskin. Ekopeikko pyrkii järjestämään tietojärjestelmiensä tietoturvan yleisesti hyväksyttävällä tavalla ja estämään asiattomien pääsyn tietojärjestelmiin.

 

Ekopeikko.fi ei vastaa asiakkaan tietoturvallisuudesta palvelua käytettäessä. Asiakas vastaa itse palvelun käytössä tarvitsemiensa tietokoneiden, tietojärjestelmien, lähiverkon tai muiden vastaavien laitteiden tai järjestelmien suojauksesta ja tietoturvasta. Asiakas vastaa riittämättömän suojauksen seurauksista sekä asiakkaan tuottamuksesta verkkoon tulleiden tai verkon kautta levinneiden virusten ja muiden vastaavien haittojen Ekopeikko.fi:n käyttäjille tai kolmansille osapuolille aiheuttamista vahingoista.

 

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietojen käsittelyssä ja rekisteröinnissä menetellään henkilötietolain edellyttämällä tavalla. Kalustepisara Oy ei luovuta asiakasrekisterinsä tietoja kolmannelle osapuolelle ilman asiakkaan suostumusta. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä voit lukea täältä.

Ylivoimainen este (force majore)

Ekopeikko.fi ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy Ekopeikon vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta kuten viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Ekopeikon toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta. Ekopeikko ei vastaa myöskään ylivoimaisen esteen aiheuttamista tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

 

Ehtojen muuttaminen

Ekopeikko.fi pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtojaan. Tilaajan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

 

Riitojen ratkaisu

Tästä etäkauppasopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

 

Muuta

Kuluttajan vastuulla on huomioida kosmetiikkatuotteiden tuoteaineet sekä mahdolliset allergeenit. Ekopeikko ei vastaa kuluttajalle aiheutuneista allergisista oireista tai muista kuluttajan huolimattomuuden aiheuttamista oireista. Tuotteiden valitseminen on kuluttajan vastuulla. Ekopeikko.fi ei vastaa virhearvioista ja mittausvirheistä. Tuotteiden säilyttäminen on kuluttajan vastuulla. Ekopeikko ei hyväksy palautettavaksi esim. kastumisen takia myyntikelvottomaksi muuttunutta tuotetta. Tällaisissa tapauksissa tuote lähetetään kuluttajalle takaisin tämän kustannuksella.

Kuluttajan peruuttaessa tilaus ennen kuin se ehditään lähettää, peritään palautettavasta summasta käsittelymaksu 8€. Mikäli lähetys on ehditty pakata, peritään toimistomaksu 20€.

Poistotuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Tuotteissa voi esiintyä pieniä kosmeettisia virheitä tai muita vajavaisuuksia.

TIESOSUOJA

Huolehdimme tietosuojasi säilymisestä verkkokaupassa sekä henkilötietojesi käsittelystä henkilötietolain mukaisesti. Kuluttaja on velvollinen säilyttämään käyttäjätunnuksen ja salasanan huolellisesti ja tutustumaan verkkokaupastamme löytyviin ehtoihin ja selosteisiin. Käyttämällä palveluamme hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

 

Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä. Ensimmäisen tilauksen yhteydessä kuluttaja voi:

a) rekisteröityä kuluttajana Ekopeikko.fi:n asiakasrekisteriin ilmoittamalla nimensä sekä muut pakolliset tiedot

b) antaa suostumuksensa, että Ekopeikko.fi rekisteröi henkilötiedot asiakasrekisteriinsä

 

Ekopeikko.fi:n asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Ekopeikko.fi sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmansille osapuolille. Kuluttajan tulee noudattaa tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta verkkokauppaa käyttäessään. Rekisteröidyllä on henkilötietolain mukainen oikeus tarkistaa, mitä tietoja hänestä on rekisteriin talletettu. Rekisterinpitäjä saa periä tietojen antamisesta aiheutuvan kohtuullisen korvauksen, mikäli rekisteröity käyttää tarkastusoikeuttaan useammin kuin kerran vuodessa. Rekisteröidyllä on oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen suoramainontaa, etämyyntiä ja suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimuksia varten ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään. Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ottamalla yhteys rekisterinpitäjään.

 

Ekopeikko.fi ei pyydä eikä tallenna kuluttajasta:

a) henkilötunnusta

b) pankkiyhteystietoja

c) luottokorttitietoja

Tietosuojaseloste  

                                                                                                                                                                                           

1.Rekisterinpitäjä

Kalustepisara Oy (jäljempänä Kalustepisara)

Ampialantie 109, 42520 ASUNTA

Y-tunnus 1026060-7

 

2.Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

Asiakasrekisterivastaava

puh 046 968 0596

sähköposti info.Ekopeikko@gmail.com

 

3.Rekisterin nimi

Kalustepisaran asiakasrekisteri

 

4.Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakkaita koskevat tiedot saadaan asiakkaalta itseltään mm. asiakaspalvelun, tarjouspyyntöjen, tilausten, sopimusten tai muiden kontaktien yhteydessä sekä niistä tiedoista, jotka tallentuvat tai tallennetaan asiakkaan palveluiden, sivustojen tai tuotteiden käytöstä sekä erilaisten markkinointitoimenpiteiden, kuten markkinointiarpajaisten ja – kilpailujen sekä tapahtumien yhteydessä.

 

Kaikki asiakkaiden kontaktit voidaan tallentaa. Tallenteita käytetään kontaktien todentamisessa, reklamaatioiden käsittelyssä sekä asiakaspalvelun kehittämisessä.

 

Henkilötietoja voidaan myös kerätä, tallettaa ja päivittää osoite-, päivitys- ja muuta vastaavaa palvelua tarjoavan rekisterinpitäjän rekisteristä.

 

5.Rekisterin tietosisältö

Asiakkailta ja markkinointi- tai yhteydenottoluvan antaneilta potentiaalisilta asiakkailta kerätään ja voidaan tallettaa alla olevia henkilötietojen keräämisen tarkoituksia varten tarpeelliset tiedot, jotka laajimmillaan ovat:

  • nimitiedot

  • puhelinnumero ja sähköposti

  • lähiosoite, postinumero ja postitoimipaikka

  • kontaktihistoria ja asiakkaan palvelujen käyttö

  • asiakaspalvelutapahtumien tiedot

  • henkilötunnus tai y-tunnus

  • syntymäaika ja sukupuoli

  • sivuston ja palveluidemme käyttöä ja käyttäjän asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten maksuyhteystiedot, asiakaspalautetiedot ja tilaustiedot

  • tiedot suorituksista

  • muut asiakkaan ja potentiaalisen asiakkaan suostumuksella tai valtuuttamana saadut tiedot, jotka ovat tarpeellisia palvelun tarjoamiseksi ja toteuttamiseksi

 

6.Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn yleisenä henkilötietolain 8§:n mukaisena edellytyksenä on asiakassuhde, asiakkaan suostumus, asiakkaan Kalustepisaralle antama toimeksianto tai Kalustepisaran ja asiakkaan välisistä sopimuksista sekä lainsäädännöstä johtuvien oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen.

 

Rekisterinpitäjä käyttää asiakkaiden tai potentiaalisten asiakkaiden henkilötietoja henkilötietolain mukaisesti seuraaviin tarkoituksiin

  • asiakassuhteen operatiivinen hoitaminen, hallinta ja kehittäminen sekä asiakkaan palveleminen

  • sivustojen, tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen, tuottaminen, kehittäminen, parantaminen ja toimitus sekä suojaaminen

  • käyttäjäkohtainen mainonnan kohdentaminen

  • sivustoja koskeva analysointi ja tilastointi

  • maksaminen, maksujen valvonta ja perintä

  • rekisterinpitäjän tuotteiden ja palvelujen markkinointi ja etämyynti

  • rekisterinpitäjän liiketoiminnan kehittäminen

  • liiketoimintaan liittyvän asiakaspalvelun kehittäminen

  • sähköinen suoramarkkinointi henkilötietolain ja sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaisesti

  • sivustoihin ja palveluihin liittyvä viestintä

  • sivustoon liittyvien oikeuksien ja/tai omaisuuden suojaaminen

  • väärinkäytösten ennaltaehkäisy ja selvittäminen

  • muut vastaavat käyttötarkoitukset

 

7.Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Voimassa olevan lainsäädännön edellyttämin tavoin tietoja voidaan luovuttaa viranomaisille

 

8.Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen johdosta osa rekisterin tiedoista saattaa sijaita Euroopan Unionin ulkopuolisilla palvelimilla. Jos henkilötietoja siirretään EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, noudatetaan siirrossa henkilötietolain säännöksiä.

 

9.Rekisterin suojauksen periaatteet

Asiakasrekisterin tietoturvallisuus ja käytettävyys varmistetaan teknisin ja organisatorisin keinoin asiattomien pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta ja siirtämiseltä suojaamiseksi.

Manuaalisessa muodossa olevaa aineistoa säilytetään Kalustepisaran käytössä olevissa toimitiloissa ulkopuolisilta henkilöiltä lukituissa ja valvotuissa säilytystiloissa. Asiakasrekisterien tietoja kerään tietokantoihin, jotka on suojattu palomuurein, salasanoin sekä muilla teknisillä keinoilla. Palvelinlaitteet on sijoitettu lukittuihin tiloihin, joihin on pääsy vain palveluntuottajan henkilöstöllä. Tietoihin on käyttöoikeus vain Kalustepisaran palveluksessa olevilla henkilöillä tai sen valtuuttamilla toimijoilla, jotka tarvitsevat tietoja työtehtävissään. Kalustepisara edellyttää henkilöstöltään ja yhteistyökumppaneilta sitoutumista asiakastietojen salassapitoon.

Rekisterissä olevia tietoja säilytetään asiakassuhteen jatkumisen tai lakivelvoitteiden määrittelemän ajan, jonka jälkeen ne poistetaan, arkistoidaan tai hävitetään.

 

10.Ilmoitusvelvollisuus

Tietoturvaloukkauksista ilmoitetaan rekisteröidylle sekä tietosuojaviranomaiselle tietosuoja-asetuksen mukaisen aikataulun puitteissa. Tietoturvaloukkaukset sekä niihin liittyvät vaikutukset ja korjaustoimenpiteet dokumentoidaan.

 

11.Tarkastus-, kielto- ja korjausoikeus

Asiakkaalla on henkilötietolain mukaisesti oikeus tarkastaa itseään koskevat tiedot ja oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua. Kirjallisesta pyynnöstä toteutetaan tarpeelliset oikaisut ja täydennykset tai poistetaan käsittelyn kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet tiedot. Rekisteröidyn henkilöllisyyden todentamiseksi tarkastus- ja oikaisupyynnöt tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna. Tietojen tarkastus- ja päivitysasioissa tulee ottaa yhteyttä rekisteriasioiden yhteyshenkilöön.

 

Rekisteröidyllä on oikeus muuttaa ja kieltää häntä koskevien tietojen käsittely suoramainontaa ja muuta suoramarkkinointia varten ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Asiakkaan kieltäessä suoramarkkinointi ei hänelle kohdenneta suoramarkkinointia, mutta asiakas saa kuitenkin asiakassuhteen hoitamiseksi ja palvelujen tuottamiseksi tarpeellista asiakasviestintää.

 

12.Muutokset

Kalustepisara kehittää liiketoimintaansa ja siksi pidättää oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta. Muutokset voivat perustua lainsäädännön muuttumiseen. Suosittelemme, että tutustut tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti.